Jak žít s Crohnovou chorobou a ulcerózní kolitidou? Pacientská konference přilákala na osmdesát zájemců

15. 3. 2023

Poskytnout základní informace o chronických střevních zánětech, pomoci zorientovat se v celé problematice, usnadnit každodenní život s onemocněním, poradit, na koho se lze v případě obtíží obrátit. To byly hlavní cíle Konference pro pacienty s IBD (Crohnovou chorobou, ulcerózní kolitidou), kterou v úterý 14. března uspořádala II. interní klinika Fakultní nemocnice Olomouc ve spolupráci s pacientskou organizací Pacienti IBD z.s. Že akce tohoto typu mají rozhodně smysl, dokládá rekordní účast pacientů. Pro informace, doporučení a rady si přišlo bezmála osmdesát zájemců.

Vyslechli se přednášky například o revmatologických, očních a kožních projevech IBD, ale také o alternativních dietních směrech. Aktivity organizace Pacienti IBD z.s představila její předsedkyně PhDr. Martina Pfeiferová.

Pacientská konference v konferenčních prostorách II. interní kliniky se konala po více než třech letech. Další snahy přerušila pandemie onemocnění COVID-19. Nyní ale olomoučtí gastroenterologové mají v plánu zvát pacienty s IBD častěji a v pravidelných intervalech.

Více o organizaci Pacienti IBD z.s na https://www.crohn.cz/