Ohlédnutí za workshopem Olomouc Live Endoscopy 2022

29. 6. 2022

Za účasti exkluzivního hosta profesora Martina Freemana a dalších zhruba 450 odborníků z tuzemska i zahraničí se ve dnech 23. a 24. června uskutečnil v hotelu NH Collection Olomouc Congress 15. ročník mezinárodního endoskopického workshopu Olomouc Live Endoscopy – OLE 2022. Jeho letošní hlavní téma znělo Diagnóza a terapie biliární stenózy.

  • Profesor Martin Freeman (vlevo) byl hostem workshopu OLE 2022, který pořádá II. interní klinika v čele s přednostou doc. MUDr. Ondřejem Urbanem, Ph.D. (vpravo).

 

Poslední dva ročníky workshopu se vzhledem k epidemické situaci musely konat výhradně v on-line režimu. Letos už se přímo v sále sešlo na 150 účastníků a dalších cca 300 bylo připojeno vzdáleně. Před jejich očima provedlo jedenáct špičkových endoskopistů z ČR a Slovenska celkem čtrnáct výkonů obtížné terapeutické digestivní endoskopie.

„Velmi mě těší, že osobní účast na naší akci přijal jeden z nejvlivnějších světových endoskopistů a specialista na metodu ERCP profesor Martin Freeman z Minneapolis v USA. I díky tomu byl náš workshop vskutku mimořádnou akcí světového významu,“ uvedl za organizační výbor jeho předseda a přednosta II. interní kliniky - gastroenterologické a geriatrické Fakultní nemocnice Olomouc doc. MUDr. Ondřej Urban, Ph.D.

Záštitu nad OLE 2022 převzal ředitel FN Olomouc prof. MUDr. Roman Havlík, Ph.D.